Akevitt eller aquavit, fra latin «aqua vitae» som betyr livets vann.
Akevitt defineres som nøytralt brennevin aromatisert med karve eller dill. I henhold til EUs regelverk skal alkoholstyrken være minst 37,5% vol.
Brennevinet som benyttes i norsk akevitt er laget av poteter. Svensk og dansk akevitt er laget av kornsprit.
Det er bare i Norge at vi fatlagrer akevitten på samme måte som de gjør for konjakk og whisky.
XXQ Extra God Jul er verdens første juleaquavit modnet på cognacfat. Dette gir en unik dimensjon til smaksbildet, og en enestående duft, karakter og avrunding.
Skal du kjøpe akevitt, men usikker på hvilken?
Her kan du få litt hjelp på veien.
Roald Amundsen nådde Sydpolen den 14. desember 1911, og med seg på reisen hadde han Aquavit No. 1 fra Jørgen B. Lysholm. I anledning 100års-jubileet er det tappet opp en spesialvariant av Lysholm Aquavit No. 1.