Norsk akevitt har fått sitt eget Riedel-glass. Det nye glasset har svært så elegante proporsjoner og skal gi den ultimate smaksopplevelsen av vår nasjonaldram.

 

AkevittglassSjefsdestillatør Halvor Heuch hos Arcus og mesterkokk Eyvind Hellstrøm har begge vært med i design-prosessen bak disse nye flotte akevittglassene.

Det nye akevittglasset er en videreutvikling av Riedels cognac XO-glass, men har en høyere ”skorstein”, er noe romsligere i klokken, med lengre stilk og større stett. Effekten er overraskende stor, for den trange halsen fortrenger alkoholen til fordel for akevittens rike frukt-, blomster-, krydder- og fataromaer. I munnen oppleves den fyldigere og rikere med alkoholen arbeidende i bakgrunnen. Alt sammenlignet med et ”standard”-akevittglass. Det gjelder for så vel Linie-akevitt som for mer vellagrete utgaver som Oslo Simers og Throndhjems Jubileum. Samt sist men ikke minst Non Plus Ultra hvor glasset til og med evner å løfte fram friskheten i denne svært så rike og sammensatte akevitten.

Akevitten har dermed funnet sitt rette element hvor den viser sine frem til nå skjulte sider.