På Gjøvik er det nå gjort framstøt for å forene de lange tradisjonen fra glassproduksjon med de tilsvarende brenneri- og akevittradisjonene i området. Således har Gjøvik Glassverk i samarbeid med HOFF Norske Potetindustrier fått spesialdesignet det som for mange vil oppleves som det optimale akevittglasset!

Spesial

 

Designeren Gro Eriksson har tegnet akevittglasset, og det er blåst og håndlaget i krystall av noen av Norges dyktigste glassblåsere.
Det er over 190 år siden glassovnene ble tent første gang på Gjøvigs Glasværk. Dagens Gjøvik Glassverk er tuftet på tradisjonene fra den gang. Mange av teknikkene er de samme, redskapene er stort sett de samme, og glassene blåses og formes for hånd.
Tilsvarende ble det produsert brennevin av poteter i området allerede rundt år 1800. Porduksjonen ble industrialisert av Holmen Brænderi fra 1854, og i dag videreføres brenneritradisjonene av HOFF Norske Potetindustrier.
Hroar Dege hevder at dagens Gammel Opland har sin opprinnelse fra Biri og Gjøvik. Og til overmål: Dagens Gjøvik Glassverk holder til i Holmen Brænderis gamle lokaler!